Åk utomlands nu


24
Ma
Tennis i Shanghai
24.05.2014 11:13

Franskan av 23-år gamla Gilles Simon upprörd No.2 världen Roger Federer i det första spelet Tennis Masters Cup i Shanghai genom att slå honom 4-6, 6-4, 6-3. Är Simons första gången vid årsskiftet turneringen och denna seger överraskade alla, inte bara genom att han spelade mot Federer men genom att bevisa alla han inte kom till Shanghai för att bara delta, han tävlar om titeln.


Gilles Simon kallades till turneringen efter den nr 1 Rafael Nadal meddelade att han kommer att dra tillbaka turneringen på grund av skada och trötthet.


Den 13-tid Grand Slam-mästaren, Roger Federer hade en skada på ryggen och drog ett par veckor sedan på Paris Masters att vila och förbereda för denna sista turneringen. Men hans brist på serven i denna match mot Simon och hans oändliga fel, gav fransmännen ett enkelt sätt att uppnå seger. Federer hade 50 forcerad fel jämfört med 38 från Simon, och den schweiziska serven var mer långsam än vanligt, som gav fransmannen en fördel i spelet.


Även om i början av matchen, schweiziskt verkade bekväm och redo att spela som han besegrade fransmannen 6-4 i första ange och vann 3-2 i andra set. Ändå Simon fick tillbaka på rätt spår genom att bryta några punkter och minimera sina fel och i slutet, fransmännen spelade nästan perfekt i de två sista uppsättningarna och Federer klar med allvarliga fel.


Schweiziskt uttryckt att hans serve inte var meningsfulla på grund av sin skada och att han inte hade tillräckligt praxis, förutom han medgav att fransmannen spelade i ett fantastiskt sätt.
"Definitivt idag jag missade skott jag normalt inte missar. Jag tror att det är just bristen på praxis. Jag tjäna inte full-blast, särskilt från början. Jag vet inte om det kostar mig matchen. Förutom ju bättre du spelar, ju bättre han spelar, han är ganska ovanlig spelare och han får dig att arbeta hårt och går mycket bra,"sa regerande mästare världen Federer. Han bodde dock på ett fint hotell i Shanghai, det var han nöjd med.


Detta är den 14: e förlusten av Federer denna säsong och andra mot fransmannen, som också slog honom på Toronto Masters på ett bra sätt. Denna säsong har inte varit störst för schweizarna som han förlorade sin raka vinnande strejk på Wimbledon och sin fyra och halv år regera som No.1 i världen.
Det har dock nämnas att Federer har kämpat igenom alla att motgångar; Han återhämtade sig sitt spel genom att vinna US Open och dubbel guld medalj vid OS i Peking, att få tillbaka sin trovärdighet som en stor tennisspelare. Detta är dessutom inte den sista matchen för Federer på turneringen som han har ännu att spela mot Murray och Roddick och söka för chans att klassificera för semifinal på lördag. Förra året samma situation råkade Federer, som förlorade första matchen mot Fernando Gonzalez, men sedan schweiziskt fick hela vägen till den slutliga spelar på bra sätt, greppa Tennis Masters Cup titeln för fjärde gången i sin karriär.


Alla som beundrar denna begåvade spelare hoppas på schweiziskt vill har samma tur än förra året och avsluta säsongen på ett fantastiskt sätt. Å andra sidan, finns det några andra tennisfans som skulle vilja se några andra spelare som vinner turneringen. Vi ska se om historien ändras eller inte i slutet av denna vecka.

Comments

Create your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!